Ervaringsdeskundige

Mijn verhaal – voor alle mannen, met en zonder seksverslaving

Ik ben seksverslaafd en inmiddels ruim vier jaar in herstel en gaat het goed met mij. Het delen van mijn verhaal en het bieden van steun is een volgende stap in mijn herstel, het helpt mij om mijn vrijheid te heroveren.

Ik wil geen geheimen meer want ik weet hoe het is om met geheimen te leven. Ik weet hoe het is om het ene moment oké te zijn om een split second later een gedachte te hebben, dan de drang, dan het uitstellen, de planning, de spanning en altijd moest gebeuren wat er bedacht was. Daar was geen ontkomen aan. Obsessief, alles overheersend, dwangmatig. En elke keer de gedachte dat als ik nu deze ene keer eraan toegeef dan kan ik daarna stoppen om vervolgens erna in een diep gat te vallen en daarmee begon het weer opnieuw. Thuis was ik fysiek wel aanwezig, geestelijk was ik dood, afwezig, bezig met plannen, met de obsessie. Ik dacht geen probleem te hebben, er mee te kunnen stoppen als ik dat zou willen en dat het gewoon mannelijk gedrag was. Ik hield mijzelf en mijn partner voor de gek.

En nu weet ik hoe het is om vrij te zijn van die gedachten en als ze er zijn om dan een gezonde keuze te kunnen maken. Ik geniet weer van het leven, van mijn kinderen, mijn werk en van mijn vrienden.

Via deze pagina richt ik mij tot mannen die in een seksverslaving zitten, hieraan twijfelen of ervan overtuigd zijn dat ze geen verslaving hebben en toch veel herkennen op deze website. Ik hoop hen te bereiken die te maken hebben met verslavingsverschijnselen, hier anders mee om zouden willen gaan en (nog) geen hulp hebben gezocht.

Het belangrijkste doel is om inzicht te geven in het leven en het herstel van een seksverslaafde en om hoop te geven. Het kan echt anders én je hoeft het niet alleen te doen.

Via de chatbutton rechts onderaan de pagina kun je anoniem in contact met mij komen als ik online ben. Je kunt dan je verhaal kwijt of vragen stellen en ik kan eventueel tips geven hoe je een stap naar herstel kunt zetten.

Welkom met jouw verhaal, begin met de eerste stap en deel lucht je hart via de anonieme live chat. In het kader van de vertrouwelijkheid blijven zowel jij als ik anoniem.

Share